Inwijdingen in Tera Mai Reiki
Speciaal voor kinderen en jongeren
Hoe werkt het geven van Reiki?


De energie komt op verschillende manieren je lichaam binnen: via de kruin (die zit bovenop je hoofd) en met het inademen. De energie stroomt door de kruin, via energiekanalen in je lichaam naar je hart en van daaruit via de armen naar de handen.

Energiekanalen zijn een soort stroomdraden waar de energie doorheen stroomt. Net als bij elektrische apparaten zoals een radio, tv, lamp of computer, waar de stroom ook door het snoer loopt.

Bij veel mensen raken deze energiekanalen gedeeltelijk verstopt, waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Als de energie heel lang niet goed kan stromen, kun je je niet lekker gaan voelen of zelfs ziek worden. Net als bij de elektrische apparaten die niet meer goed werken als de stroomdraad is beschadigd.

Tijdens de Reiki cursus worden de energiekanalen door de inwijdingen weer 'schoon-gemaakt', zodat de energie weer overal door je lichaam kan stromen. Alle rommel wordt dan opgeruimd. Dat is dus goed voor je gezondheid.

De cursus is speciaal opgezet voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (basisschool) en voor jongeren tussen de 12 en 14 jaar (vervolg onderwijs)."Oudere jongeren" op afspraak. Verder op de website staat meer informatie over de cursussen.


Cursusaanbod


Reiki 1 voor kinderen/jongeren


Het is een aanbeveling dat een van de ouders/verzorgers Reiki gedaan heeft of dit in een aparte cursus leert. De ouder/verzorger is namelijk het eerste aanspreekpunt van het kind als er vragen zijn. In de ontdekkingsreis van het kind rond de ervaringen met Reiki is het belangrijk dat het kind erover kan praten met zijn of haar ouders en goed wordt ondersteund.

Wat houdt de cursus in?

De Reiki cursus is veel meer dan de vier inwijdingen, waar je heerlijk ontspannen van wordt. In een ongedwongen en ontspannen sfeer worden de kinderen/jongeren ingewijd en passeren alle aspecten van Reiki de revue. Er wordt geleerd zichzelf te behandelen en daarnaast doen we diverse grondings- en visualisatie-oefeningen. Tevens leren ze spelenderwijs bijzondere manieren om Reiki toe te passen. We doen ook verschillende oefeningen waardoor je je bijvoorbeeld beter kunt concentreren. De kinderen /jongeren creeren tijdens de cursus hun eigen Reiki Boek.

Na afloop van de cursus krijgen de cursisten een deelnamecertificaat en hun eigen gecreeerde Reiki Boek mee waarin alle behandelde stof staat beschreven en uitgebeeld, zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen en nakijken.

Enkele weken na de cursus is er op een woensdagmiddag, zaterdag- of zondagochtend een opfrisbijeenkomst gepland, zodat de kinderen/jongeren hun ervaringen, die ze in de tussenliggende periode hebben opgedaan met elkaar kunnen delen en vragen kunnen stellen.

Wat heeft de cursist nodig?
 • Kleren die gemakkelijk en fijn zitten
 • Dikke sokken of pantoffels

  Reiki I voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (basisschool)

  Kosten 95,00 euro incl. certificaat en versnaperingen
  Duur 2 woensdagmiddagen 14:00 - 16:30 uur
  opfrisbijeenkomst 16:00 - 17:30 uur


  Reiki I voor jongeren tussen 12 en 14 jaar (middelbare school)

  De pubertijd is een lastige fase voor jongeren, zowel lichamelijk als geestelijk. Alle veranderingen in de hormoonhuishouding en de daarmee gepaard gaande lichamelijke verandering en de zoektocht naar de eigen identiteit kunnen veel onzekerheid met zich meebrengen. En dat terwijl het juist in deze fase fijn is als je kunt vertrouwen op jezelf en de rust in jezelf kunt vinden. Vanuit die basis zijn alle uitdagingen gemakkelijker aan te gaan.

  Een Reiki cursus voor jongeren zorgt ervoor dat je kunt gaan werken met energie, waardoor je dichter bij jezelf komt. En vanuit dat vertrouwen in jezelf wordt het eenvoudiger om aan te voelen wat wel en niet bij je past.

  Kosten 120,00 euro incl. certificaat en versnaperingen
  Duur 2 ochtenden in het weekend 10:00 - 12:00 uur
  opfrisbijeenkomst 10:00 - 12:00 uur


  Voor geplande data neem contact met ons op of zie de agenda.