Dr. Schussler Celzouttherapie


Celzouten/ mineraalzouten hebben als doel:
Het bevorderen en/of instand houden van een goede gezondheid.

Wat zijn celzouten van dr. Schussler?
Celzouten van dr. Schussler zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen aanwezig zijn in het lichaam. Deze celzouten zijn essentieel voor de goede werking van o.a. de stofwisseling en de goede werking van het hele lichaam.
Als de stofwisseling door een gebrek aan o.a. celzouten niet goed meer kan functioneren, komt er een overbelasting en krijgt men gezondheidsklachten. Deze gezondheidsklachten zijn vaak chronisch en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.

Celzouten van dr. Schussler zijn verdunde (verwreven) mineraalzouten die zo klein zijn gemaakt dat het lichaam deze herkent als lichaamseigen -iets dat in het lichaam aanwezig zou moeten zijn- en daarom worden de celzouten onmiddellijk door de cellen in het lichaam opgenomen.
Vitaminen- en mineralenpreparaten die onverdund ingenomen worden (bijv. calcium-, magnesium- of ijzersupplementen die je kan kopen in de supermarkt, apotheek,drogist) worden niet altijd even goed opgenomen door het lichaam en kunnen bij langdurig gebruik een overbelasting vormen voor het lichaam. Dit komt dan omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken.
Verdunde mineraalstoffen, zoals de celzouten van Dr Schussler, kunnen zonder problemen door het organisme in de cellen worden opgenomen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen. Doordat het gaat om een verdunning is het onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen, waardoor er geen risico op overbelasting is.

Schusslerzouten zijn dus geen medicijnen: men kan ze zonder problemen combineren met elke vorm van medicatie en/of supplementen. Dat komt omdat de Schusslerzouten zijn afgeleid van de fundamentele bouwstoffen en mineralen van het lichaam, waaronder magnesium, calcium, kalium.
Bij een biotensortest kan aangetoond worden welke celzouten iemand nodig heeft.
Daarnaast kan op klacht en middels de astrologie (sterrenbeeldkunde) gekeken worden of er een tekort is aan bepaalde celzouten. Tevens zal dan aangegeven worden welke voedingsmiddelen daarbij horen.

De wijze van preparatie
Celzouten van dr. Schussler zijn geen homeopathische geneesmiddelen. Het zijn verwreven mineralen (1&6, 1&12) die niet gepotentieerd (geschud) zijn zoals dit gebeurt bij homeopathische middelen. Het zijn verkleinde mineralen; hierdoor zijn ze zeer verschillend van homeopathische geneesmiddelen.
Homeopathische geneesmiddelen geven een prikkel aan het lichaam en zetten zo het lichaam aan tot een actie. Celzouten doen dit niet. De celzouten ondersteunen slechts de processen van het lichaam.

Voor wie geschikt?
Omdat celzouten lichaamseigen stoffen zijn, vormt Celzouttherapie volgens dr. Schussler een risicovrije therapie, zonder bijwerkingen. Deze therapie is daarom zeer geschikt voor zelfmedicatie voor jong en oud, mens en dier.Klachten, zeker chronische klachten, zijn dan ook een gevolg van een verminderde algemene conditie. Het inzetten van celzouten werkt in het algemeen conditieverhogend en daarmee klachtenverlagend.
Voor specifiekere informatie over de celzouttherapie en de verschillende celzouten, is in elke boekhandel verkrijgbaar:

Het Ankertje 270
Dr. Schusslers celzouttherapie

ISBN 90-202-0146-8
Of Vita-Reform

<< Klik hier om terug te gaan naar Therapieen