Spagyriek


Doel: Het opheffen van blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren. Het transformeren van het ziekteproces bij mens en dier.


Wat is spagyriek?
 • Het woord Spagyriek betekent : scheiden en weer bij elkaar brengen.

 • Spagyriek volgens dr. Zimpel is de brug tussen de klassieke homeopathie en de moderne plantenkunde.

 • Spagyriek is kenmerkend door de vaak bijzondere toepassingsgebieden.

 • De gebruikte kruiden zijn van streng biologische teelt.

 • Door complexmiddelen te gebruiken, ontstaat er een synergie van de middelen.

  De Spagyriek werkt niet alleen met de moleculen van de allopathie of de energie van de homeopathie of de zouten en sporenelementen van Schlusslerzouten; zij werkt met alle drie.

  De wijze van preparatie
  Het verwerkingsprocede, zoals Phylak Sachsen, toepast onder de condities van het Duitse Homeopathisch Arzenei Buch (HAB), heeft als basis de oude kennis van Paracelcus (1493 - 1541). Het is verder ontwikkeld door de Zwitserse dokter
  Dr. Zimpel (1801 - 1879). Hij zette de zoektocht voort en Dr. Naidu Gopalsamy verfijnde de hedendaagse Spagyrische middelen. (Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Primateria.)

  De inzet van Spagyriek werkt op het spirituele, geestelijke en het stoffelijke niveau.
  De keuze van de middelen, onderlinge verhouding en mate van dosering bepaalt wat er gebeurt. Er zijn momenteel 88 moederessences beschikbaar, die ieder een unieke werking hebben. De energie van de kosmos laat zich in de natuur vastleggen.
  Het is de Spagyriek die met deze krachten uit de natuur de blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren opheft en het ziekteproces bij mens en dier transformeert.

  Door nieuwe kennis en inzichten vanuit de moderne wetenschap is men nu in staat het gifdeel in de plant op een moleculair niveau aan te tonen.
  Door het distillatieproces op het juiste moment te stoppen, blijft het gif achter, maar komt de geneeskrachtige informatie van de plant wel over. Op deze manier kan men op een volledig veilige wijze bijv. een giftige plant als de monnikskap, innemen.

  Voor wie geschikt?
  Alle middelen kunnen in samenwerking met de reguliere en complementaire geneeskunst gebruikt worden en/of dienen ter ondersteuning ervan.

  << Klik hier om terug te gaan naar Therapieen