EFT Emotioneel Freedom Techniek


EFT is een techniek waarbij angst, pijn en andere kwalen behandeld worden door op specifieke punten van het lichaam te tikken. Het is terug te voeren tot communiceren, met jezelf, met je lichaam en je geest: en dan vooral de communicatie met de energiebanen die over je lichaam lopen.

In de Chinese geneeskunde noemen ze dat meridianen. Van die meridianen maakt bijvoorbeeld ook acupunctuur gebruik. Als je die stimuleert, kun je problemen of pijnen losmaken en dus ook verhelpen. Acupunctuur gebruikt daarvoor naalden, EFT enkel de vingertoppen.

  • Wil je een beter contact met je kinderen?
  • Wil je oude angsten en kwaaltjes achter je laten?
  • Wil je van je onzekerheid af.
  • Wil je je zelf op een eenvoudige manier kunnen helpen in voor jouw moeilijke situaties?

    Je benoemt, visualiseert en voelt je probleem en daarna tik je met je vingers op de acupunctuurpunten. Zo kan dan pakweg een spinnenfobie of pijn, langdurig ongemak als sneeuw voor de zon verdwijnen.

    Het is een kindvriendelijke techniek. Naast dat je er angsten en fobieen mee kan oplossen, kun je EFT ook gebruiken om dingen positief te bekrachtigen bij kinderen, zodat hun zelf vertrouwen groeit. Het is een mooi middel om samen met je kinderen de dag af te sluiten. Benoem samen met je kind 3 positieve en 3 negatieve situaties die deze dag zijn gebeurd. Tik er samen op en je contact met je kinderen zal verbeteren. Je zult als ouder beter weten wat er bij je kind speelt.
    << Klik hier om terug te gaan naar Therapieen